dinsdag 31 juli 2012

Stadsboeren en -boerinnenOns aller Lady Angelina - Bekende Borgerhoutenaar - is ambassadrice voor Biodroom.
Dat is een gemeenschapstuin voor Antwerpenaren, zo'n beetje volkstuintjes maar dan anders...

In De Antwerpenaar van 5 juli geeft ze vijf tips. Mensen die groene vingers hebben en zich geroepen voelen, weten wat doen.

Edoch, stadsboeren is niets nieuw. Hier (en verder) kon u al lezen over de laatste koeienstal in Borgerhout en nog eerder... Wel lees onderstaande tekst maar:

"Stadsboerderijen lijkt een nieuw begrip te worden. Of het de bedoeling is om de jeugd te laten weten waar de melk vandaan komt van de koe of uit de winkel? Of op platte daken gras te zaaien, daar dan koeien en varkens op te laten rondlopen zoals men in Anderlecht wil doen op het dak van de oude slachterij? In ieder geval tot in de jaren 1940 kon men in de Drinkstraat, nu Generaal Eisenhowerlei, onderstaand tafereel bewonderen bij wasserij Vekemans.
Dagelijks kwam het paard daar 4x over de drempel. Om de stal te bereiken moest het paard telkens door de eetkamer, de keuken en achtertuin. Dit is de "oervorm" van een stadsboerderij in Borgerhout."

Cursieve tekst en foto 2 : Geert Janssens via Heemkundige Kring Borgerhout op Facebook. Die tekst was te goed om hem niet te gebruiken.
Foto 1 : François De Heel uit De Antwerpenaar

Geen opmerkingen: