zondag 16 februari 2014

LIVAN deel 4: Bijrol

De voorziene metrostations die niet in gebruik genomen zullen worden, krijgen toch ook een bijrolletje in dit blijspel.

Onder de Cartnotstraat, Turnhoutsebaan en Stenenbrug liggen meer stations dan alleen Zegel. Om de tramlijn in de Reuzenpijp sneller van en naar het centrum te laten rijden, werd er voor gekozen niet alle stations af te werken. De ongebruikte stations worden enkel ingericht als nooduitgang. Bovengronds wordt op elke nooduitgang een gebouwtje neergezet met een nooddeur. Dit is géén toegang tot de metro.

Meer bepaald gaat het om het station aan de Collegelaan en het station Drink. Vorig jaar voerde de partij Groen nog actie om van station Drink een volwaardig station te maken.

Er is echter nog een station: Morckhoven, een spookstation. Het station is vrij klein en ondiep gebouwd en ligt onder het kruispunt van de Stenenbrug met de Morckhovenlei, Herentalsebaan, Te Boelaerlei en Luitenant Lippenslaan. Tijdens de bouw van het later geplande buurstation Collegelaan werden de werken stilgelegd. Buiten twee perrons zijn de toegangswegen voor voetgangers hier naar toe nooit gebouwd. De nieuwe helling is uitgegraven tussen dit station en halte Muggenberg.

info: http://www.delijn.be/nieuws/livan/livan.htm

Geen opmerkingen: