donderdag 17 september 2015

Het zebrapad is snel gevonden, maar dan?Er komt veel kritiek op de huidige verkeerscampagne van de Antwerpse politie. Is er nu iemand die weerwraak heeft genomen? 

De nieuwe verkeerscampagne van de Antwerpse politie richt zich deze keer op alle weggebruikers, ook voetgangers en fietsers. Bij de campagne horen affiches. Zo is er voor de voetgangers bijvoorbeeld een affiche met als tekst: “Ben jij een HET-ZEBRAPAD-IS-SNEL-GEVONDEN-VOETGANGER?” De hele campagne wordt door een aantal mensen kleuterachtig bevonden, een campagne die de zwakke weggebruikers culpabiliseert in plaats van oplossingen aan te reiken. 

Schoot onze burgervader van al die kritiek in een Oost-Indische kramp en wil hij nu al de criticasters van lik op stuk geven of was er iemand op een of andere technische dienst - misschien wel de politie zelf? - die een geintje wilde uithalen met al die zageventen? Wat dan ook, op de hoek Borsbeekstraat-Gijselstraat in Borgerhout hebben werklui op een zebrapad Heras hekken gezet. De verantwoorde voetganger hier wordt bijgevolg een JE-HEBT-HET-ZEBRADPAD-MISSCHIEN-WEL-SNEL-GEVONDEN-MAAR-JE-KAN-LEKKER-NIET-DOOR- EN-DAT-ZAL-JE-LEREN-MET-ONS-TE-LACHEN-VOETGANGER.

Geen opmerkingen: