zondag 26 februari 2012

Update





Zouden de werken rond de Peperbus ooit nog eens af raken? Ja, als je de nieuwsbrieven mag geloven:

Over het kruispunt Gijsels-, Borsbeek- en Gravinstraat:

Sinds december 2010 is dit kruispunt ontdubbeld en voorlopig gescheiden met betonblokken. Nadat het beëindigen van de werken in de omgeving van de Sint-Janskerk, en als alles volgens plan verloopt, start de aannemer op maandag 12 maart met de heraanleg van het kruispunt.


Niet alleen de bovengrond wordt totaal heringericht, ook de rioleringen worden volledig vernieuwd. Verwacht wordt dat de werken zullen duren tot half juli, het begin van bouwverlof. In augustus ‘12 start dan de heraanleg van het stuk Borsbeekstraat, tussen Helmstraat en Examenstraat. De aannemer zal meteen het volledige kruispunt openleggen en starten met de rioleringswerken ter hoogte van nummer 125 in de Borsbeekstraat.

Voor de duur van de werken zal de toegang tot de garages van Borsbeekstraat 125, 129 en 131, Gijselsstraat 135 en 142, Gravinstraat 12 en 14, Reuzenstraat 1A bemoeilijkt worden. Doorgaand autoverkeer is tijdens de ganse periode van de werken onmogelijk. Het verkeer wordt omgeleid via Turnhoutsebaan, Drink, Generaal Eisenhowerlei, Helmstraat, Ranststraat, Florastraat, Statielei. Lokaal verkeer is in de Gravinstraat, Gijselsstraat en Borsbeekstraat wel tijdelijk in twee richtingen toegestaan. Om het keren van auto’s in de straat mogelijk te maken, zullen enkele parkeerplaatsen weggenomen worden. Bewoners van de Reuzenstraat en Sint-Lucasstraat kunnen hun woning bereiken via de Sint- Jansstraat.De doorgang van het kruispunt voor voetgangers blijft tijdens de werken wel mogelijk.

Over de rest:

Volgende week wordt in alle straten van de omgeving Sint-Janskerk het asfalt gegoten.


1. Vanaf maandag 27 februari ’12 om 8 uur tot en met vrijdag 2 maart ’12 wordt het asfalt gelegd in de Tabernakel-, Sint-Mattheus-, Sint-Jan- en Sint-Lucasstraat. Eerst wordt de rijweg genivelleerd en een onderlaag gelegd. Dan worden deze straten bedekt met een kleeflaag, waarna dan de bovenlaag asfalt wordt gegoten.

2. Daarna, vermoedelijk vanaf donderdag 1 maart ’12 tot en met vrijdag 2 maart ’12 worden de straten aangepakt waar al een onderlaag ligt: de Sint-Marcus- en Reuzenstraat. Tijdens de aangegeven periodes van werken en in de vernoemde straten is er volgende week geen autoverkeer toegelaten en kan er niet geparkeerd worden. Voor voetgangers is het bovendien verboden om tijdens de werken op de rijweg te lopen: de kleeflaag en het asfalt zijn trouwens een smerig goedje.

Nadat het asfalt is gelegd kan de aannemer de verkeersplateau’s met stenen klinkers bestraten en kan het pleintje voor de kerk worden afgewerkt. In de loop van maart zullen de werken in de omgeving Sint-Janskerk volledig klaar zijn.

Foto's: Sint-Jansstraat en Krugerpark in de huidige modderige tijden.

Geen opmerkingen: