woensdag 17 september 2008

Verleden tijd


Stond recent in de kranten. De premetro tunnel (die klaarligt sinds medio 1980) wordt eindelijk in gebruik genomen. Tegen 2015. Tram 24 gaat ondergronds, maar lijn 10 blijft gewoon boven. Heb je een tunnel, maak je er maar half gebruik van. Net nu je de mogelijkheid hebt om een eind te maken aan dat infrastructureel amateurisme dat de Turnhoutse baan al jaren kenmerkt, wordt weer eens gekozen voor een halfbakken oplossing. Ondergronds met die trams, en leg een fatsoenlijk fietspad aan. Dat deze foto ooit eens écht verleden tijd mag worden.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Tja, maar de metro zal veel minder haltes hebben dan de tram nu. (Enkel hier aan de Zegelstraat, en dan meteen het Centraal Station, als ik het goed begrepen heb.)
Een echte oplossing voor de Turnhoutsebaan? Grote vrachtwagens (en grote bussen) weren, en auto's ontmoedigen. En laat tram 10 dan maar bovengronds rijden, lekker nostalgisch...

Hans H zei

Er rijden toch bussen? Nu heb je een miljoenenproject (waarbij je inderdaad een paar minuten sneller in het centrum bent) met nauwelijks een effect bovengronds.