woensdag 30 mei 2012

Wannes

Aankomende zondag is het opendeurdag van muziekatelier Ward De Beer in de Prins Leopoldstraat (website). Ik kreeg een mailtje van Lief Verbeek:

Beste volksmuzikanten,
Op zaterdag 15 september (namiddag) is er een heel bijzondere reuzenstoet in Borgerhout: onze Reuzekes zijn namelijk 300 jaar  en ze hebben voor hun jaarlijkse stoet vele andere reuzen uitgenodigd. Wij doen mee met een reuzevolksorkest  met veel draailierspelers e.a. Welkom zijn alle draailieren, doedelzakken, trommelaars, violen, gitaren, accordeons, fluiten enz....en we gaan enkele reuzen begeleiden o.a. "Wannes "(foto) (door Wannes Van de Velde zelf indertijd nog gedoopt).
We repeteren alvast op de opendeurdag van zondag 3 juni om 16u30 in de muziekschool Prins Leopoldstraat 51 Borgerhout. Op dinsdag  19u30 en woensdag 20u  tot half juni wordt er nog gerepeteerd in de school.
Dan zullen er nog repetities afgesproken worden in de eerste weken van september. (Draailierders voorzie  u van schouderriem om rechtstaand te kunnen spelen)

Laat het weten als ge graag meedoet!
groetjes
Lief
Voor de kleedcode: stijl 1712 (da's de pruikentijd, Louis 14 en Madame de Pompadour, veel rushkes en bloemekes en schmink en poeier)

Ik ga mijn draailier maar eens speelklaar maken.

Geen opmerkingen: