maandag 10 februari 2014

AFSZondagmiddag organiseerde AFS  Antwerpen een Nieuwjaarsbrunch in het Xaveriuscollege. Jongeren vanuit de hele wereld die hier een jaartje komen studeren kwamen met hun gastfamilies samen voor een ontbijt en een free podium. 

AFS Vlaanderen zendt jaarlijks een 350-tal jongeren naar het buitenland en ontvangt meer dan 200 jongeren uit alle continenten van de wereld. Zij verblijven voor een paar weken tot een jaar in het buitenland om er te studeren of om er als vrijwilliger in een lokaal project mee te draaien.

Hier in onze eigen buurt waren Hilde en Patrick uit de Sint Mattheusstraat, ooit “wereldstudent”. En enkele jaren terug verbleef hun zoon Wannes voor een jaartje in Brazilië. Als we de foto’s op zijn blog mogen geloven, beleefde hij er de tijd van zijn leven met de 'bella muchachas'. Patrick, Hilde en Flo kregen er met Valentina uit Chili op hun beurt een tijdelijke dochter bij. 

De brunch en free podium waren tevens een aansporing voor andere families om ook eens een jaartje gastgezin te zijn. Meer info bij Luce.stappaerts@gmail.com En uiteraard bij ervaringsdeskundigen Hilde, Patrick en Wannes.

Titel = organisatie

2 opmerkingen:

Buurvrouw zei

Deadline tegen vandaag waardoor ik er gisteren niet bij was... Maar wie graag informatie wil, mag natuurlijk altijd langskomen!

Luce Stappaerts zei

't Was er heel lekker en gezellig: AFS-sfeer op zijn best!
Meer info over AFS kan je ook vinden op http://www.afsvlaanderen.be/
Groetjes van Luce.