woensdag 26 april 2017

Buurderij Gitschotelhof blaast één kaarsje uitBuurderij Gitschotelhof bestaat ongeveer een jaar en viert dat met een proeverij. Iedereen is welkom.

Het is nu bijna een jaar geleden dat Buurderij Gitschotelhof de deuren opengooide. En dat willen de inrichters niet onopgemerkt laten voorbij gaan. Morgen, donderdag, van 16.30 tot 18 u.brengen alle boeren en producenten ‘proevertjes’ mee zodat het brede publiek zelf kan uitproberen hoe lekker de aangeboden voedingsproducten wel smaken

Een buurderij wil dat boeren een eerlijke prijs voor hun producten krijgen. En wil eveneens dat de buren of consumenten ecologisch verantwoord voedsel op hun bord krijgen. Eigenlijk staat een buurderij voor de korte keten. Vrijwillige medewerker Christel Van de Walle legt uit wat dit is: “De weg van het veld naar het bord zonder al te veel onnodige tussenstappen. Want al die tussenschakels zorgen er net voor dat er voor de boer nog weinig overschiet.”
In de buurderij bestellen klanten, ook nog buren genoemd, hun producten online en halen een keer per week hun bestelling af in het gelijknamige Woonzorgcentrum Gitschotelhof. 

Dat is trouwens een leuk element in het verhaal, de keuze van het WZC Gitschotelhof als bedelingsplek. Directrice van het WZC Nancy Matheussen zegt hierover: “Met de buurderij halen we de buitenwereld naar binnen en brengen we de binnenwereld naar buiten.”

Buurderij Gitschotelhof, Lodewijk van Berckenlaan 361, Borgerhout. Meer info: www.boerenenburen.be

Geen opmerkingen: