woensdag 4 februari 2009

Wijkcirculatieplan


Vanmorgen viel een foldertje in de bus met informatie over het inmiddels door de districtsraad goedgekeurde wijkcirculatieplan. Had het project voor de heraanleg van de Sint Jansbuurt van de zomer nog een sjieke website tot haar beschikking, de communicatie over het wijkcirculatieplan geschiedt nog lekker ouderwets, met foldertjes. Ik geef toe: strikt genomen zijn het wijkcirculatieplan en de heraanleg van de Sint Jansbuurt twee verschillende zaken, maar ze houden wel degelijk verband met elkaar (het gaat immers voor een deel over dezelfde straten).

Wat is er o.a. besloten?
- de Mertensstraat wordt éénrichtingsverkeer;
- de rijrichtingen in de Borsbeekstraat, Gijselsstraat en een stukje Sint Jansstraat worden omgedraaid;
- het stukje Vinçottestraat aan de kant van de Kattenberg wordt bij het bestaande speelplein gevoegd.

Op zich allemaal wel goede maatregelen, denk ik. Toch jammer dat het blijkbaar niet mogelijk is om bij een dergelijk langlopend en kostbaar project de herinrichting van de spie Gravinstraat/Gijselsstraat en de Sint Jansbuurt te betrekken.
De aloude kwestie van Droom, Daad en Praktische Bezwaren, waarschijnlijk. En natuurlijk: zoveel mensen, zoveel meningen.

2 opmerkingen:

elise zei

Mogen we nu zelf een muurke metsen op het einde van de Delareystraat? Op het planneke zijn ze dat vergeten, zie ik.

Hans H zei

Ik vind het een groter probleem om straks van hier (zeg maar: Krugerpark) naar de overkant van de Gijsels/Borsbeekstraat te komen. Dat moet je noodgewongen doen via de Turnhoutsebaan. En die is al druk genoeg. De Gijselsstraat als ontsluiting naar de T.h. baan gaat niet meer (knip) en in plaats daarvan wordt de Sint Janstraat opengesteld. Maar die buurt wordt straks een woonerf. Dat wordt een druk woonerf, vrees ik.