woensdag 11 maart 2009

Hartelijk gefeliciteerd!


In 1962 vierden de Reuzen van Borgerhout hun 250ste verjaardag. Dat werd gepast gevierd. Zoals dat hoort. Zo werden de Reuzen o.a. vereerd met een Eigen Postkaart, een Eigen Postzegel, en een Eigen Poststempel.

Het contrast met de nakende 300e verjaardag van de Reuzen kan niet groter zijn. Gisteren berichtten de Corelio-kranten over de door ons al eerder aangeklaagde verkoop van het Reuzenhuis (klik HIER voor een online-link naar het artikel in Het Nieuwsblad).
En hoe reageert de politiek, vraagt u zich af?

Eric Antonis (CD&V) vindt het "wel erg jammer". Hij heeft nog in een werkgroep gezeten voor herbestemming, maar had "niet de indruk dat het districtsbestuur erg enthousiast was". Ook Luc Moerkerke (eveneens CD&V) en Wouter Van Besien (Groen!) vinden het "bijzonder jammer". Dat zijn dan blijkbaar de mensen waarvan Eric Antonis eerder de indruk had dat ze niet erg enthousiast waren.

Schepen Guy Lauwers (SP.A) heeft begrip. Maar geen geld. Maar zal wel over de bestemming waken. Als dat bij het "in de mate van het mogelijke" blijft waar de potentiële koper voor tekent is dat dus ook dode letter.

Kortom: geen politieke wil, geen politieke moed.

O ja, op de agenda van het district Borgerhout staan feestelijkheden gepland voor zowel de 300e verjaardag van de Reuzen als het 175-jarig bestaan van Borgerhout (2011).

Hartelijk gefeliciteerd alvast!

5 opmerkingen:

Geert zei

Een postzegel met de Reuzen is er nooit geweest. De aanvraag is reeds ingediend voor hun 300 jaar te vieren met zo'n stukje...
Echter de post moet zien of dit past in de reeks van dat jaar.
Maar we lobbyen verder.
Wel zijn er Reuzenkoeken en die kan je krijgen niet zo ver van jullie dat bakkerke op de Turnhoutsebaan niet ver van de Sint Jansstraat.

Hans H zei

Nou vooruit dan, enkel de kaart, de stempel en de koeken :)

Geert zei

hopelijk kunnen we binnen enkele jaren aan de Reuzin likken ;)))
en die koeken moet ik nog eens proeven ik ken ze zelf niet....
culinair Borgerhout ...

leen zei

Wat dat likken betreft, Geert:
Dat wordt vast dolfijn!
Zorg alleen dat je van de reus niet op je kinebaba krijgt!

elise zei

@Leen: mogen wij vrouwonvriendelijke lollekes niet zonder overleg verwijderen?