vrijdag 13 maart 2009

When the music's over


Een oude foto van het sinds afgelopen week beroemde Reuzenhuis. Zoals u ziet is het ook een tijdje de muziekschool van Borgerhout geweest.

We geven even een overzicht van het Reuzenhuisnieuws van de laatste dagen (klik op de titels om ze te openen):

Het Nieuwsblad en De Standaard (zelfde tekst als Het Nieuwsblad),
Bescherm Cultureel Erfgoed Antwerpen,
Archeonet,
Gazet Van Antwerpen,
ATV (filmpje),
en nog eens de Gazet Van Antwerpen, deze laatste over de petitieplannen van Open VLD. Uitgebreider daarover in De Volksgazet.

Uit dat laatste stukje in de GvA: "AG Vespa zegt dat het verschillende alternatieven onderzocht zijn (sic), maar dat uiteindelijk een verkoop als meest haalbare oplossing uit de bus is gekomen." Klinkt een beetje als de bekende reclame-slogan: "Wij van WC-Eend adviseren... WC-Eend".

De houding van Vespa tegenover erfgoed mag immers algemeen bekend verondersteld geacht worden. Dat is net zoiets als aan GAIA vragen wat er met een abattoir of een veemarkt moet gaan gebeuren. Het antwoord zal altijd variëren tussen 'slopen' en ' verkopen'.

Wordt ongetwijfeld nog vervolgd. In ieder geval op 26 maart in de districtsraad.

1 opmerking:

Anoniem zei

ter info, de districstraad heeft gisteren plaatsgevonden 23/06.
Via de petitie die wij gestart waren (als Open Vld) en de verschillende tussenkomsten van onze fractie is het volgende met unanimiteit uit de bus gekomen:

het districtscollega zal aan de gemeenteraadsfracties vragen om op de gemeenteraad de vraag te stellen om Vespa te verzoeken de verkoop stop te zetten (tenminste tot het einde van deze legislatuur) om alsnog een oplossing invulling van het Reuzenhuis te zoeken

Wij hopen alvast dat deze verkoop stopgezet wordt.
Groetjes,
René Timmermans
(Voorzitter Open Vld Borgerhout)