dinsdag 15 juni 2010

Toneelschool




"Het MartHa!tentatief werkt de komende jaren aan een ‘Revue van het Ontembare Leven’. Schitterend doel is het leven in de stad aan het begin van de 21ste eeuw te verbeelden. Middels tien revues worden verhalen verteld die al te lang onverteld zijn gebleven. Verhalen van mensen die hier gisteren zijn aangespoeld. Of veertig jaar geleden. Of die hier al heel hun leven wonen.

‘Revue # 2’ of ‘De Groenstraat’ is een voorstelling over de lagere school waar Johan Petit begin jaren tachtig leerde lezen en schrijven. Onlangs werd hij op een feest van zijn voormalige school uitgenodigd. En terwijl hij er weer over de speelplaats liep, in de klassen rondneusde en met zijn oude meesters sprak, werd het hem duidelijk dat hij over deze school een stuk moest schrijven. Omdat aan de hand van deze school iets wezenlijk over deze tijd verteld kon worden. Omdat deze school exemplarisch bleek voor een veranderende wereld."

Tekst van de site van Rataplan. Op de bovenste foto: het Sint-Norbertusinstituut in de Groenstraat (1891), collectie Hendrik Roelandt, onderste foto: De Morgen van gisteren.

Geen opmerkingen: