donderdag 14 juni 2012

Armen over elkaar


Ik zou nog wat schoolfoto’s uit de oude doos plaatsen, dat was een belofte die ik van de week deed, en dus: hup! Hier is er één. Het blijft vooral bij het tonen van het plaatje want inhoudelijk kan ik er weinig over vertellen.


Er zijn goede redenen om aan te nemen dat de foto genomen is in het Sint-Norbertusinstituut in de Groenstraat, veel verder kom ik niet. Wie zich herkent mag zich melden.

Foto uit de collectie van Hendrik Roelandt

4 opmerkingen:

Unknown zei

Mezelf herken ik er niet in maar die pater op de eerste rij heet De Keuster en liep daar nog steeds rond tussen '83 en '88.

marcdlights zei

Tweede rij, tweede van links ben ik zelf. . Mijn naam is Marc Dierckx en ben geboren in 1953 en was de oudste zoon van de bakker op het Jan Borluutplein. De foto is zonder twijfel van 1959. Het betreft de twee eerste studiejaren van het Sint Nobertusgestischt uit de Groenstraat. Naast priester De Keuster zit links Mijnheer Desmedt en rechts Mijnheer Van Acker.
Mijnheer Van Acker was nog drijvende kracht achter de scoutsgroep 18BP Corneel Manye uit de Langstraat.

erik vdb zei

Armen over elkaar, mooi in de rij en blijvende herinneringen aan het gesticht, waar we bijna dagelijks, want toen bestond de zesdagenweek nog, vanuit de Borgerhoutsestsraat, onze eerste stappen zetten naar een mooie toekomst.
Ik heb nog een foto van mijn eerste communie in Sint Norbertus en een klasfoto uit 1955 of 56
met inderdaad priester De Keuster en Mijnheer Desmedt die mijn meester was in het eerste studiejaar. Daarna verhuisden onze ouders naar Westmalle en moesten wij uiteraard mee.

Edwin Somers zei

Ik moet op de foto staan want in 1959 zat ik in de Groenstraat in het eerste of tweede studiejaar. Herinner mij directeur De Keuster en bestuurder Dehaene (tekenaar van de jaarlijkse kerstkaarten) en meester De Smedt in eerste leerjaar. De jaarlijkse uitstap met de boerentram naar de Kattekensberg. De meester (?) van het derde studiejaar die voetbalde in het toen nog bestaande Wilmarsdonk. Het jaarlijks schoolfeest op de 'koer' waarop ik meezong in een koor. Zat ik de klas met de zoon van Papierhandel Janssens in de Carnotstraat en met de zoon van het frituur op Sint-Jansvliet of aan het zuiderterras. Vijfde studiejaar bij meester Geens(of Geenen) die woonde in de Groenstraat en wiens zoon ook van mijn jaar was. Denk ook nog aan de soep en de chocomelk in de refter. Achteraan in de Groenstraat was een boerderij met koeien en schuin tegenover een snoepwinkeltje. Meestal 'gouden' kaart maar soms ook blauw of rood.