woensdag 10 oktober 2012

Beyond the border

Op het kruispunt Boekenberglei - Drakenhoflaan in Deurne staan aanplakborden voor de verkiezingen. Op zich in deze tijd van gemeenteraad- en districtsraadverkiezingen niet zo verwonderlijk. Alhoewel hier in Antwerpen het college van burgemeester en schepen eerst niet geneigd was om ze te plaatsen. Maar dat is een ander verhaal.

Op het bord allemaal affiches van kandidaten die zichzelf aanbevelen. En kijk, daar bij de kandidaten van CD&V Deurne hangt zowaar onze eigenste Jelger. Volgt Jelger de Reuskens die enkele weken terug ook voor het eerst Deurnes grondgebied betraden? Zou kunnen want Jelger werd op deze blog ooit nog eens een nieuw Reuske genoemd, lees het hier zelf maar na.

Het antwoord is simpel. Niet alleen is de buurt van het vliegveld een breed overgangsgebied tussen Deurne en Borgerhout waar bewoners van beide districten rondlopen en in peis en vree samenleven. Bovendien is de pa van Jelger hier geboren en getogen.

Titel = film

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Tiens, Tiens, zelfs al politieke propaganda op deze blog. Weer een slag in het gezicht voor de neutraliteit.

Wist je trouwens dat Thomas Heiremans (als we dan toch bezig zijn) lijsttrekker is voor OpenVLD Borgerhout?

Thomas is ook geboren en getogen in Borgerhout. Opgegroeid in de Sint-Janstraat en zijn jeugd ook doorgebracht in de Krugerplein-wijk waar de familie Heiremans al meer dan 150 jaar vertoeft.

Hans H zei

Tja, voor mij hoeft dit ook niet. Maar iedere schrijver is veratwoordelijk voor zijn eigen bijdrage, dus deze is voor rekening van Wilfried.

Pana zei

.. college van burgemeester en SCHEPENEN ...
schip - schepen
schepen - schepenen

Erwin zei

Waar stond hier ooit dat deze blog neutraal is? Waar?

Niet akkoord = niet meer lezen.
zoiets als de knop op de tv.

Anoniem zei

Oei.. Ik heb iets verkeerd gezegd... Hey sorry he Erwin! ;-) wist niet dat dit zo gevoelig lag..

Miguel zei

Die grensgevallen kunnen maar beter grondig onderzocht worden. Want als ze hier ook proberen stemmen te ronselen in andere gemeentes zitten we voor ge't weet met een eigen BHV, en dat is niet zomaar uit elkaar te krijgen. Die van Deurne zijn nog altijd slecht gezind hoor, omdat we ons in 1836 afgesplitst hebben.

Manu zei

Het label "algemeen of onbekend" van deze post kan misschien vervangen worden door "cyclisch temporele visuele pollutie"