maandag 24 december 2012

Hoeders van de stad




Op een druilerige middag vertrokken ongeveer 400 mensen van 4 verschillende startpunten voor een wandeling doorheen Antwerpen. Zij wilden de krachtlijnen die door de stad lopen al stappend ontdekken. Deze mensen noemen zichzelf de “hoeders van de stad”.

Vanaf het Sterckshof in Deurne vertrok een van de 4 groepen en wandelde doorheen Borgerhout. Onder hen bevond zich ook uw dienaar. Het werd een aparte ervaring. Tijdens het wandelen gaf gids Geert Delanoeije – geboren en getogen in Borgerhout - uitleg bij het initiatief: “De stad is doorkruist van eeuwenoude energetische krachtlijnen. Er zijn mannelijke en vrouwelijke lijnen. Vaak vind je op deze lijnen ook energetische-historische punten. Dat kunnen kerken zijn, handelsgebouwen of gerechtshoven. Als de balans juist is, kan een stad tot bloei komen.” De groep hield even halt aan de kerk van Onze Lieve Vrouw-ter-Sneeuw.

Volgens Geert kan je die lijnen intuïtief aanvoelen, al hebben wij dit verleerd: “Eeuwen geleden wisten mensen hoe die lijnen liepen, maar met de opkomst van het rationalisme is die kennis verdwenen.  Volgens de tweede Maya kalender begint er nu een nieuwe cyclus met een nieuwe energie. Deze energie is verbinding, balans en bewustwording.” De 4 wandelingen kwamen samen aan het Steen bij de Schelde, waar de krachtlijnen ook samensmelten.

Geert besloot dat het de bedoeling is dat de deelnemers, zich bewust van de grote veranderingen die op til staan, de zorg van hun eigen buurt mee gaan opnemen.  Als hoeders van de stad.

Geen opmerkingen: