zondag 12 februari 2012

Potteke chocoBij de combinatie Borgerhout + chocola denkt iedereen natuurlijk meteen aan Martougin, maar er werd hier op andere plaatsen nog chocola gemaakt. Door Marbi bijvoorbeeld, die hadden een fabriek aan het Krugerplein. Die fabriek is afgebroken en daar is nu het Krugerpark. Op de onderste foto is het dat grote gebouw links.

Marbi chocola dus -Simon schreef er hier ooit een smakelijk stukje over - werd verkocht in van die bruine doosjes. Zie bovenste foto. Want jawel, zo'n stukje 100% authentieke Borgerhoutse geschiedenis viel zomaar op de redactieburelen. We zullen het zorgvuldig bewaren, voor een plaatsje in het toekomstig Borgerhouts Historisch Museum.

1 opmerking:

Lawie zei

Het bovenste gedeelte van het gebouw was niet Marbi, maar was een diamantslijperij (of zoiets), Marbi was enkel op gelijkvloers. van links tot rechts (niet zichtbaar op de foto). Oorspronkelijk werden de Marbi choco verkocht in volledig 100% verpakte chocoladevorm, maar later hebben ze voor praktische reden het plastieken bakje gebruikt. (het deksel was nog wel chocolade)