woensdag 14 januari 2009

Slagveld



In 1933 zei de pastoor van OLV Ter Sneeuw in "Zielzorg voor onzen tijd":
"Wanneer een veldheer slag levert, moet hij eerst het slagveld overzien. Wij strijden den strijd Gods. Zielen die in gevaar verkeeren, moeten in veiligheid gebracht worden. Zielen die reeds in de handen van den vijand vielen, moeten wij er opnieuw aan ontrukken."*

Wie dit soort oorlogstaal uitkraamt vráágt er om natuurlijk. 11 Jaar later belandde er een V-bom op zijn kerk. Zie hier 2 foto's van het resultaat.

Die foto's zijn te zien op de website van Soma (het Studie- en Documentatiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij). Een overheidsinstelling, met dus een hoop interessant historisch materiaal, maar dus ook met een hopeloze zoekfunctie op hun site. Klik hier op Soma, dan in het linkermenu op 'beeldbank', daarna 'beeldbank raadplegen', voer dan Borgerhout in en klik rechtsonder op Fototheek. En dan 'zoeken'.

Daarna is het nog niet zo simpel (het zijn 6 foto's in het rijtje beelden met de nummers 210039 - 210097) maar dan heb je ook wat. Ze zijn ook te bestellen. € 20,00 Per foto, plus € 2,50 administratiekosten plus € 3,75 reproductiekosten plus verzendkosten.

We kunnen niet allemaal gratis zijn.

(*citaat van meneer pastoor uit "Voetsporen van devotie" van Nienke Roelants, pg. 64, Uitgeverij Peeters-Leuven, 2008)

Geen opmerkingen: