donderdag 5 december 2013

5000 BFHet werd hier al geschreven: in de Lammekensstraat 7 huisde eertijds bontwerker A. Van Roosbroek. Op het uitstalraam hangt rechts onderaan nog een schildje dat verwijst naar de bewaking van het pand. Het is de firma G.M.I.C. die deze eigendom beveiligde. En 5000 BF uitkeerde voor iedere informatie welke leidt tot aanhouding en veroordeling in verband met misdrijf tegen deze eigendom. Omgerekend toch 125 euro, de moeite om eens na te trekken wie die G.M.I.C. eigenlijk is. Je weet maar nooit. Onze zoektocht brengt ons bij SERIS. Een groep die actief is in logistiek en beveiliging.
Op de webstek van de firma is er ook een hoofdstukje geschiedenis:
In 1907 werd de “Garde Maritime Commerciale” opgericht in de haven van Antwerpen voor de bewaking van schepen en goederen. Enkele jaren later werd het bedrijf omgedoopt tot “Garde Maritime Industrielle et Commerciale”. Ook vandaag nog is G.M.I.C partner van een heus veiligheidsconcept in de haven van Antwerpen.
In de Tweede Wereldoorlog kreeg de G.M.I.C. de taak om overheidsgebouwen en privéwoningen te bewaken. Na de oorlog werden er nieuwe filialen geopend over het hele land en werden bedrijfseenheden opgericht in de belangrijkste industriezones.
Van 1995 tot 2006 maakte het bedrijf deel uit van de Britse groep Rentokil en opereerde het onder de naam Initial Security. 2006 was alweer een jaar van grote veranderingen met de komst van de nieuwe Franse aandeelhouder Separgefi die het bedrijf zijn huidige naam gaf: Seris.

Deze boodschap dateert uit een periode dat 5000 BF nog best een boel centen waren.

Geen opmerkingen: