zaterdag 15 februari 2014

BlokkenDe firma Lego (van de bouwsteentjes) zit nu ook in de filmbusiness. Er is een Lego Movie, en die gaat over de stad Bricksburg, waar de strenge dictator 'President Business' het voor het zeggen heeft. Die wil de hele stad met lijm bevriezen, maar dat onleefbare plan wordt gelukkig verijdeld. In Amerika vinden conservatieve critici het antikapitalistische propaganda, anderen roemen juist het liberale karakter.

In Antwerpen hebben we onze eigen president Business, die in goed overleg met de Vlaamse overheid de stad aan het bricoleren is. Gisteren werd hun keuze bekend in de Oosterweelsaga.

Stond die dag ook in de krant: een projectontwikkelaar  heeft bouwplannen ingediend om een appartementsblok neer te zetten op de Noordersingel, bij Hof Ter Lo. 

Het district Borgerhout is gekant tegen de bouwplannen omdat het nieuwe flatgebouw pal naast muziekcentrum Trix komt te liggen (geluidsoverlast,  extra parkeerdruk in de buurt want de parking van Carrefour/Gamma wordt ’s avonds gebruikt door bezoekers van Trix, maar zou volgens de plannen worden volgebouwd) en met het oog op het toekomstige Park Spoor Oost

Als projectontwikkelaars en politiek de handen ineenslaan levert dat steevast onleefbaarheid op. Oude tijden herleven.

(titel: F. Bordewijk)

1 opmerking:

Anoniem zei

Aan de andere kant van de Singel ligt nochtans een hele grote parking van het Antwerp Ring Center (ja zo heet dat gedrocht). Vroeger was die 's avonds ook beschikbaar voor Trix bezoekers, maar wordt nu afgesloten door een slagboom. Beetje lullig.