donderdag 18 december 2014

Zomerprogramma

 
 
En nog in de mailbox: nieuws over Park Spoor Oost:
 
Beste parkgebruikers,

Het gebruikersplatform Park Spoor Oost wil tegen eind januari een gemeenschappelijk zomerprogramma uitwerken voor het terrein Spoor Oost.

We maken een zomerprogramma:

- van/voor/met de buurtbewoners en verenigingen uit Oud Borgerhout en Antwerpen Noord,

- met bruisende activiteiten, maar ook met dagen van luwte en ruimte voor passieve recreatie,

- vol sfeer voor een plek waar het goed toeven is.

Dus geen toevallig samenraapsel van achtereenvolgende evenementen maar een samenhangend zomerprogramma met een ziel.

Wil jij of je organisatie deel zijn van dit programma, bezorg ons dan ten laatste op 9 januari 2015 je voorstel van activiteit of evenement of tijdelijke constructie voor een unieke zomer op de terreinen van Spoor Oost.

Wat wil jij doen op de terreinen van Spoor Oost in 2015?

Op maandag 12 januari 2015 om 20 uur komen we samen in pleinhuis Zermatt om samen de ingezamelde voorstellen te verwerken tot een samenhangend programma. Dit gemeenschappelijk zomerprogramma willen we als één geheel indienen bij de stad Antwerpen.

Er zijn nog veel onduidelijkheden over de toekomst van de terreinen van Spoor Oost (overeenkomst met NMBS, komst van de Sinksenfoor .. ??), maar onder voorbehoud ziet het komende jaar er als volgt uit:

- Het schepencollege wil op 23 januari 2015 van het definitief ontwerp goedkeuren voor de basisinrichting van de terreinen Spoor Oost voor 9 jaar, waarna de stad een bouwvergunning kan aanvragen. Op 28 februari 2015 is er een infovergadering met toelichting bij het definitief ontwerp en de beheerformule.

- Van 11 mei tot 8 (of 15 juli) 2015 zal (onder voorbehoud) de Sinksenfoor het volledige terrein in gebruik nemen. De stad zorgt er tegen dan voor dat het terrein veilig en proper is. Ook zal het gebouwtje (ter hoogte van de Gamma) minimaal gerenoveerd worden als conciergerie: met elektriciteit, water, sanitair.

- Van 8 (of 15 juli) tot 31 augustus 2015 staat het terrein ter beschikking voor allerlei activiteiten. De jeugddienst Borgerhout is plan om gedurende de zomer haar intrek te nemen in het concierge gebouw. Voor die 6 weken wil het gebruikersplatform Park Spoor Oost een gemeenschappelijk en samenhangend programma indienen bij de stad Antwerpen.

- Vanaf september tot en met december 2015 worden de terreinen Spoor Oost een werfzone voor de inrichting van de basisinfrastructuur. De bedoeling is dat dit in verschillende fases en zones gebeurt. Het gebruikersplatform pleit ervoor dat delen van het terrein (afhankelijk van de werken) ook tijdens deze periode kunnen gebruikt worden voor sport en spel. De start van de werken aan de Noordersingel en Oosterweel parking Ten Eekhove is ook voor het najaar 2015 gepland.

Namens het gebruikersplatform Park Spoor Oost

Frans Teuchies, Stefan Gevaerts


Geen opmerkingen: