maandag 12 oktober 2015

Straatboekwerker
Borgerhout Boekenbuurt. Dit weekend werd in de Lammekensstraat een ruilbibliotheek officieel ingehuldigd. Iedereen die dat wil kan een boek ontlenen en een ander boek ervoor in de plaats zetten.
Herman De Beuckeleer is de initiatiefnemer. Tussen twee bloembakken, ook al zo'n geweldig straatinitiatief, staat nu een klein houten huisje vol tijdschriften en boeken, voor zowel volwassenen als kinderen.

Samen met Opsinjoren hielp het district Borgerhout om dit project te realiseren. Misschien is dit boekenhuisje het eerste in een Borgerhoutse reeks.

Interesse om samen met jouw buren in uw straat of plein ook zo'n mini-bibliotheek neer te planten? Neem dan contact op met de cultuurdienst (cultuurantenne.borgerhout@stad.antwerpen.be).

1 opmerking:

moois van me zei

Op de groenplaats hangt zo'n kastje - allez : het staat nu ondertussen in frennen vaneen op de grond maar wordt nog altijd gebruikt - waar je boeken kan achterlaten en eventueel meenemen. Dat vind ik persoonlijk nog toffer dan ruilen : ik heb op de moment veel boeken te geef en moet er enkel 1 terug als ik er interesse in heb. Maar dit is ook tof natuurlijk .