woensdag 8 oktober 2008

A room with a view (1)


Kruispunt Sint Janstraat en Sint Lucasstraat. Ongeveer 50 jaar geleden. Gezien vanaf de eerste verdieping van een huis in de Sint Mattheusstraat. Winkel De Toren zit nog op de oude locatie, waar nu het magazijn is. Op de plaats van de huidige winkel is een café. De naam van dat café is bij het ter perse gaan bij de redactie nog niet bekend.

(foto Charel Cavens)

8 opmerkingen:

Unknown zei

> De naam van dat café is bij het ter perse gaan bij de redactie nog niet bekend.

Effe wachten op de postduif van Simon.

Hans H zei

Zelfs orakel Simon weet het niet. Maar ik ga nu een andere foto inscannen van het betreffende café, en hopelijk kan ik het zo vergroten dat de naam leesbaar is.

simon zei

Elke Borgerhoutenaar weet toch dat daar vroeger café 'De Sportvriend' gevestigd was. Uitbaters waren meneer en mevrouw Van Alpen. Hun zaak sloot in 1963. Een jaar later, we schrijven 1964, werd het pand gekocht door Charel Cavens. Na enige verbouwingswerken opende die daar de winkel. 5 jaar later werd de winkel uitgebreid, na aankoop van het naastgelegen pand.

Hans H zei

O. En is dat zo? Toevallig wist die ene Borgerhoutenaar zonder haar, die in dat winkeltje werkt tegenover de kerk, van de week ook van niets toen ik het hem vroeg. Maar dat zal dan wel de uitzondering op de regel zijn:)

simon zei

O ja, die daar. Die lost z'n informatie nog moeilijker dan z'n wisselgeld!

Marysol zei

En als we die van de winkel eens door elkaar gingen schudden,Hans? Dan kreeg jij sneller de nodig informatie en ik de wisselcentjes,kan ik goed gebruiken met de crisis?

Unknown zei

maar was daar ook niet café DE KLOK ???? Weet het ook niet zeker want ben ook geen echte Borgerhoutenaar.

Hans H zei

Voila: café De Klok: http://krugerpleinpeperbus.blogspot.be/2008/10/baby.html