woensdag 3 december 2008

Afscheid van een Vrints (1)








Met deze reeks foto's nemen we je mee terug in de tijd, meer bepaald naar 1958. In april van dat jaar overleed François Vrints. Hij was tandarts. Je ziet de eerste vier foto's uit een reeks van zeventien.
Op foto één zie je de kist, opgebaard in zijn huis. Zo konden de nabestaanden een laatste groet komen brengen. Op de tweede en derde foto zie je de kist buiten gedragen worden uit zijn huis in de Borsbeekstraat. Op foto vier zie je John, de zoon van François. Hij wordt door de ceremoniemeester (in de volksmond 'ne Suisse' en herkenbaar aan zijn steekhoed) naar buiten gevraagd om mee de rouwstoet te vormen. De begrafenis werd verzorgd door begrafenisondernemer Edward De Bruyn.
Wordt vervolgd...

(Foto's uit de collectie van mevrouw Vrints- Delafaille)

4 opmerkingen:

Cavenske zei

Vooral de gevelversiering is 'wow'... Zou dat familie-eigendom zijn, gezien de 'V' van 'Vrints' in het logo?

warre zei

De geveldoeken waren eigendom van de begrafenisondernemers. Ze hadden een lap klaarliggen voor elke letter van het alfabet. Altijd prijs!

Hans H zei

Ingezonden reactie door Xavier Van Mol, deel 2:

"De man met de steek, op de onderste foto kan zeker de SUISSE NIET zijn en bovendien gelijkt hij langs geen kanten op de "Jen".
Het is gewoon Mr De Bruyn, de begrafenisondernemer van de Turnhoutsebaan, die ik jarenlang persoonlijk ook goed gekend heb als gebuur."

Ronny zei

Mijn over grootmoeder!