dinsdag 5 januari 2010

Ergernis op dinsdag


Dit is een foto van de Delareystraat op dinsdag 5 januari 2010, om 8u52. Hoewel de straat niet eens een voetpad heeft, is die toch sneeuwvrij. Waarmee onze straat met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de enige is in heel Antwerpen die veilig doorwandelbaar is.

Voor alle mensen die te leeg zijn om voor hun eigen huis te vegen: hierbij de eerste twee zinnen uit artikel 72 van de
politiecodex van de stad Antwerpen, waarbij ik de belangrijke woordjes in het vet heb gezet. De artikels 6, 70, 71 en 73, die eveneens met dit onderwerp te maken hebben, leest u best ook eens door.

Art. 72.- Bij sneeuwval zijn de in artikel 6 vermelde personen in de aldaar vermelde gevallen en onder dezelfde voorwaarden verplicht tot sneeuwopruiming over te gaan. De sneeuw dient opgehoopt te worden langs de rand van het voetpad, op zodanige wijze dat de straatgoot en de straatkolken worden vrijgehouden.

3 opmerkingen:

jan zei

Om even advocaat van de "ledigen" te spelen: de plaatsen waar gestrooid is, zijn die plekken waar je de volgende ochtend over kan schaatsen.

elise zei

VEGEN zeg ik toch.

Hans H zei

"75 Antwerpenaars op de bon voor niet ruimen trottoir" (GVA van gisteren)

In Nederland is zo'n verplichting geschrapt in 1986. Er is namelijk een Europese regel, dat de overheid mensen niet mag verplichten tot het verrichten van arbeid, zeg maar ‘dwangarbeid’.