maandag 17 januari 2011

Modellen gezocht


Geachte,

Mijn naam is An Lombaerts. Ik werk voor Atlas, huis voor de diversiteit en inburgering, aan een tentoonstelling over jong en oud in de stad. Onderaan dit bericht vind je een korte beschrijving van de tentoonstelling. Voor de communicatiecampagne zijn wij op zoek naar mensen die deel uitmaken van generatie stad. Stadsbewoners die erg bewust hebben gekozen voor de stad en die ondanks de moeilijkheden dag in, dag uit proberen het samenleven beter te maken.

Woensdag 19/01 en donderdag 20/01 trek ik met twee fotografen rond in de stad. Op woensdagmiddag rond 13 uur strijken we neer in de buurt van het Krugerplein. Bent u zelf bereid om te poseren, of kent u mensen die daartoe bereid zijn dan hoor ik het graag. De portretten worden enkel gebruikt in het kader van de tentoonstelling.

Alvast hartelijk dank

Antwerpen draagt in 2011 met gepaste fierheid de titel ‘Europese jongerenhoofdstad’. De stad is natuurlijk een ideale omgeving voor jongeren. Hippe winkels, cafés, parken, tramlijnen en bushaltes, hangplekken, danstempels, filmzalen, theaterhuizen en basketvelden. Maar de stad bestaat vanzelfsprekend niet alleen uit jongeren.

Integendeel, de stad is een kleurrijke verzameling mensen. Mensen die er werden geboren en mensen die er zullen sterven. Mensen die net aankwamen en mensen die er al hun hele leven wonen. Mensen die nooit meer weg willen uit de stad en anderen die snel willen vertrekken. Mensen die piepjong zijn en anderen die stokoud zijn. En wees er maar zeker van dat het aandeel erg oude mensen de komende jaren stijgt. Maar ook het aantal pasgeborenen stijgt.

Er zijn uiteraard veel verschillen tussen iemand van vijftien en iemand van vijfenzeventig. Die diversiteit ontkennen zou zinloos zijn. Daarom is het ook belangrijk dat een puber in de stad een plek heeft waar hij met zijn vrienden kan hangen. Maar de senior heeft evengoed nood aan en recht op zo een plek.

Daarnaast is de stad echter ook de ideale omgeving om jong een oud te verenigen. Een plek voor ontmoeting, herkenning en erkenning. Een plek die leeftijd overstijgt en waar iedereen volwaardig deel uitmaakt van ‘generatie stad’.
Atlas Publiekswerking.

Plaatje: (kopie van een) postkaart met daarop het Krugerplein, achtergrond de Generaal De Wetstraat, collectie Jeanne Sels.

2 opmerkingen:

Julie zei

Leuk initiatief!
De link naar Atlas Publiekswerking blijkt niet te werken, of ligt dit aan mijn computer? Zou mijn nichtje heel graag aanbevelen voor deze tentoonstelling. Zou iemand me de contactgegevens van mevrouw Lombaerts kunnen bezorgen aub?
Alvast bedankt!
Julie

Julie.Loonen@yahoo.com

Hans H zei

an.lombaerts@stad.antwerpen.be

Link werkt inderdaad niet. Ga ik nu aan werken.