zaterdag 18 juni 2011

Blue Star






Garage Blue Star in de Kroonstraat, 6-8. Interessante advertentie, alleen al vanwege dat 'agent van de I.F.A. wagens'. De I.F.A. (Industrievereinigung Fahrzeugbau) was de overkoepelende organisatie van de Oost-Duitse motor- en auto-industrie. Een museum met degelijke Oost-Duitse I.F.A. wagenbouw kunt u nog altijd bezoeken in Sint-Katelijne-Waver.

Tegenwoordig is de Blue Star uiteraard uitgedoofd, de markt voor Oost-Duitse wagens is dan ook allang ingestort. Nu vindt u er een bouwmaterialenhandel (de succesvolle opvolger van de telefoonwinkel, heb ik het idee). Net als bij de concurrent in de Drink staat er een webadres op de gevel, en net als bij de concurrent werkt die niet.

1 opmerking:

Miguel zei

Deze garage heeft ooit toebehoord aan de Mercedes Dealer "IMA" , nu Mercedes-Benz België en gelegen aan de Plantin en Moretuslei. De showroom van IMA was toe op de Turnhoutsebaan, waar nu Etalages zijn van Sanico. Later en gedurende vele jaren werd deze garage gebruikt om de rode vrachtwagens en camionettes van de Post te stallen.