dinsdag 14 juni 2011

Borgerhoutsche schoolkolonie






De bovenste foto is genomen in Brasschaat. Ondanks de vermelding Borgerhoutsche schoolkolonie in koeien van letters op de zijgevel van de villa: deze foto is genomen in Brasschaat.
Een schoolkolonie is een tijdelijk asiel voor stadskinderen op het platteland, in dit geval blijkbaar voor Borgerhoutse stadskinderen. In dit gebouw zit sinds 1964 het Stedelijk Mytylinstituut (website), een "centrum voor kinderen met motorische beperkingen" (bijschrift & plaatje uit een bijlage bij Het Nieuwsblad, november 2010, via Breesgata).

Daaronder: 'Stoet van het landjuweel te Borgerhout dat op 11 augustus 1929 werd gehouden. Op de foto de groep van de 'Borgerhoutsche schoolkolonie', die vroeger 'De jonge vrienden' heette' (plaatje + tekst uit Waar is de tijd, nr. 33, 1999).

Twee keer de schoolkolonie dus, maar het verband zie ik zo direct niet (jonge vrienden met motorische beperkingen???). Maar dat komt nog wel, tot zover mag u het doen met de plaatjes.

1 opmerking:

Ludo zei

We kunnen er misschien nog aan toevoegen dat de onderste foto genomen is op de speelkoer van de school in de Vinçottestraat.