maandag 15 augustus 2011

Oversteek



Er wordt gewerkt aan de Stenenbrug. Even gekeken op de site van het district wat er allemaal gaat veranderen:


"Het wijkcirculatieplan voor Borgerhout extramuros voorziet dat er een oplossing moet komen voor de gevaarlijke situatie voor voetgangers en fietsers die de Stenenbrug willen oversteken. Daarom komt er een nieuwe oversteekplaats voor voetgangers ter hoogte van de Xaveriusstraat en de William Woodstraat.

Op de Stenenbrug wordt de rijweg plaatselijk ook beperkt tot één rijstrook. En de oversteekplaats wordt uitgevoerd in zigzag-vorm. Het komt er op neer dat de oversteek korter wordt zodat u telkens maar één rijvak of de tramsporen zal kunnen oversteken. U moet dus telkens ook maar in één richting uitkijken naar een naderende wagen of naar de trams. Vanaf de verkeerslichten ringfietspad tot kruispunt Morckhovenlei - Luitenant Lippenslaan wordt de rijweg op de Stenenbrug versmald tot 1 rijvak (met uitzondering van de voorsorteerstrook). Hierdoor komt er aan beide zijden van de middenberm (tramsporen) een parkeerstrook bij. Dat betekent naar schatting ongeveer 80 parkeerplaatsen extra voor de buurt. Op de Herentalsebaan zullen er wel 23 plaatsen minder zijn na de heraanleg van de fietspaden."

foto: Julie Loonen

1 opmerking:

wannes zei

Op de (hoogst onprofessionele) informatieavond, was er geen sprake van extra parkeerplaatsen. Goed dat dat is aangepakt, eindelijk gedaan met dubbelparkeerders.