donderdag 22 september 2011

1,2 ha







Kop uit het Nieuwsblad van 19 april 1982: 1,2 ha nieuw groen in hartje Borgerhout. Dat ging natuurlijk over de opening van het Krugerpark. We lezen zoal:

"In welke mate dit park beantwoord aan een dringende behoefte kon worden vastgesteld tijdens de officiële openingsplechtigheid. Volwassenen kwamen zich in de lentezon koesteren op de afgeknotte kegel die het middelpunt van het park is. Kinderen speelden er in de zandbakken. Niemand bekommerde zich om het officieel vertoon dat plaats vond op een steenworp van de plek."

"Op zeer korte tijd is het eerste deel van het Krugerpark gerealizeerd. Het bevat een bolbaan, tafels en zitbanken, een kleuterspeeltuintje, een kleine schooltuin ten behoeve van leerlingen van het lyceum en een bosleerpad."

"Wanneer het park volledig zal zijn aangelegd zullen daar 53 hoogstammige bomen, 3.786 heesters, meer dan 20.000 bodembedekkers, 1600 vaste planten en rozen, 4.500 bolgewassen en 500 haagstruiken zijn geplant. Tevens komt daar een bloemenweide van 200 m2 oppervlakte en zowat 2000m2 gazon."

Bijna 30 jaar later is er een hoop groene diversiteit verdwenen. Op het moment helemaal, met de heraanleg in volle gang. En o ja, dat zand is NIET radioactief.

bovenste plaatje uit het gemeentearchief van Borgerhout, foto: afgelopen zondag

Geen opmerkingen: