zaterdag 29 oktober 2011

What Is And What Should Never Be





Uit de Gazet van Antwerpen, 5 oktober 2006:

"Sociale huisvestingsmaatschappij De Goede Woning en vastgoedbedrijf AG Vespa willen een samenwerking aangaan om aan de Stenenburg-Engelse Lei een dertigtal sociale woningen op te trekken, met op het gelijkvloers de mogelijkheid voor de inrichting van een VDAB-Werkwinkel.


Vespa kocht de gebouwen van Poêlux op de Stenenbrug met geld van het Federaal Grootstedenbeleid. Dus moeten er sociale woningen komen, waardoor er minder huisjesmelkers en leegstand zijn. De Goede Woning stapte mee in het project. "Alleen moet nog worden gekozen tussen huurwoningen of een combinatie van huur- en koopwoningen", zegt Stef Lauwers, ondervoorzitter van De Goede Woning en districtsschepen (Groen!) van Borgerhout.(...)


Omdat het subsidieprogramma van het Grootstedenfonds van 2005 tot 2007 loopt, is de timing van het project strikt. Na goedkeuring schrijft Vespa een architectuurwedstrijd uit. Drie ontwerpers krijgen tot januari 2007 tijd om een ontwerp in te dienen. Na goedkeuring van de bouwaanvraag en de sloop van de gebouwen hoopt men tegen het voorjaar 2008 de aanbesteding te doen. Einde 2009 zouden de werken afgerond moeten zijn. "

Het bovenste plaatje laat zien hoe het er einde 2009 uit had moeten zien, het onderste zoals het er einde 2011 nog altijd uitziet.

titel = Led Zeppelin

2 opmerkingen:

Miguel zei

Poelux was zo één van die winkels uit de gouden tijd voor de winkeliers van Borgerhout. Wie heeft er nu nooit een "stoof" gekocht bij "de Wellens" ? Meneer Wellens had zich letterlijk kreupel gewerkt en heeft de laatste jaren van zijn leven gesleten in een rolstoel aan zijn bureau achteraan in de winkel. De zoon heeft de winkel nog vele jaren verder opengehouden. Laten we hopen dat Vespa toch beslist voor een mix van koop en huurwoningen dat is toch altijd beter en aub toch niet alleen de VDAB werkwinkel, maar ook commerciële winkels. Het gelijkvloers is reusachtig groot ! De ligging is wel niet "wauw" zo dicht naast het spoor en het vele verkeer, de bereikbaarheid is dan weer zéér goed.

Miguel zei

Ik ben dus nog niet goed wakker. Nu merk ik dat dit in 2006 verschenen was in de GVA, en dus geen recent nieuws. Hiermee weet ik dan ook meteen wat er dus op die bekendmaking staat die al jaren op de etalages hangt.