dinsdag 15 november 2011

Casino



In het niet meer bestaande café Gambrinus aan de Turnhoutsebaan werd niet alleen op het biljart gedanst maar ook lustig gegokt. Dit is een interieurfoto vlak voor het café gesloten werd en het gebouw afgebroken. Ik tel 5 gokkasten.

Laatste blik op de toog hier, laatste blik op het gebouw daar.

uit de collectie van Jos Nahoel


Update: in een reactie hieronder merkt Miguel hoogstwaarschijnlijk volkomen terecht op dat de foto niet is genomen vlak voor de afbraak, maar in de jaren '70. Bij deze gecorrigeerd.

2 opmerkingen:

Miguel zei

Onmogelijk. Dit is een foto uit de jaren 70. Niet van vlak voor de sluiting.

1. De goktoestellen zijn de oude Jackpots (het type met de trekarm), die ergens eind zeventiger jaren verboden werden om in gewone openbare plaatsen te staan zoals café's . Ze stonden in meerdere cafés op de Turnhoutsebaan. (In Café De Sportvriend bv stonden er ook 3)
2. De kleuren van de foto zijn een bewijs op zich, de typische tinten van de kleurenfotografie uit die tijd.
3. Links onder zie je een bak vol met privé biljartkeus staan in hun etui. Dat laten de mensen toch al lang niet meer zo in het café staan. Was er trouwens nog wel een biljartclub gevestigd op het einde.

Hans H zei

Miguel, je zult ongetwijfeld gelijk hebben. De foto's van Gambrinus scande ik ruim 2 jaar geleden in, en het verhaal dat er bij hoorde is sindsdien een beetje vervaagd.

Ik zal een update zetten.