maandag 21 november 2011

Hare Majesteit (bis)




Vorige maand was het de dertigste verjaardag van de bomaanslag in de Hovenierstraat. Een bloedige aanslag was dat, met drie doden en meer dan zestig gewonden.

Om 7 minuten over 9 in de ochtend ontplofte toen een bom voor de synagoge, met veel materiële schade en gekwetsten tot gevolg.

8 Minuten later: een ziekenwagen van het Sint-Erasmusgasthuis aan de Luitenant Lippenslaan werd opgeroepen. Een autobus-leswagen van de mobiele brigade bracht twintig gewonden naar het ziekenhuis.

Alles werd klaargemaakt, consultaties stopgezet. Alle aanwezige geneesheren werden ingezet, de zwaargewonden werden tegelijkertijd behandeld op vier operatietafels.


En dan wat daarna gewoonlijk volgt: een stoet van hoogwaardigheidsbekleders die de slachtoffers komen bezoeken. Hierboven: koningin Fabiola haarzelf die arriveert in het ziekenhuis. En hier toont ze haar kapsel aan een slachtoffer.

plaatje/info: boekje Van Lazaret en Ziekenzaal tot Vierbedskamer, enkele kanttekeningen bij de geschiedenis van het Algemeen Ziekenhuis Sint Erasmus

Geen opmerkingen: