woensdag 21 maart 2012

Bogers Design Center (5)








Deel 5 over de geschiedenis van Borgers Design Center. In deel 4 waren we op de openingsreceptie van het pand aan de hoek van de Turnhoutsebaan en de Helmstraat. Met deze twee foto's gaan we terug naar het 'oude' pand, hoek Turnhoutsebaan en Appelstraat.

"De zaken gingen goed, de oude winkel bleef ook nog lange tijd open. In de topjaren waren er wel 35 vaste en losse medewerkers.
Op de eerste foto zien we de oude winkel ergens in de tweede helft van de jaren zeventig. Het huis links was eigendom, het huis rechts werd gehuurd.

De plannen om de winkel aan de Helmstraat uit te breiden kregen stilaan vorm. De tweede Amelinckx-blok (hoek Helmstraat - Van Der Keilenstraat ) was al enige tijd af. Maar het duurde even voor Theo en de bouwfirma een akkoord hadden. Het winkelpand werd dan ergens rond 1980 aangekocht. En de winkel werd gerenoveerd en uitgebreid tot zijn huidige 620m2 (met in totaal wel 70 meter etalage).
De oude winkel werd gesloten , nadat hij eerst al werd verkleind tot enkel het huis dat eigendom was . De winkel werd herdoopt tot " 't Couponneke" om resten en einde series te verkopen.
Op de tweede foto zien we het 't Couponneke" met op de etalage de aankondiging van de sluiting
."

uit de collectie van Jeanne Bogers-De Laere, via Miguel Duro Gonzalez

Geen opmerkingen: