woensdag 6 juni 2012

Onbekende hoekDit is een foto van een hoek in Borgerhout. Vroeger, dan toch, ik denk niet dat het huis nog bestaat. Ik durf er mijn hand niet voor in het vuur te steken, maar zou deze hoek niet gesneuveld kunnen zijn bij de verbreding van de Helmstraat (hoek Groenstraat)? Zie ook in de verte op de oude foto die ik van de week postte. Iemand?
uit de collectie van Hendrik Roelandt

8 opmerkingen:

Miguel zei

Geen twijfel mogelijk -> Hoek Groenstraat/ Helmstraat.

Peter Cindy zei

Ik twijfel toch hoor. Als je de foto goed bekijkt zie je dat de voordeur van huis nummer 36 anders gepositioneerd staat dan op maps google.

Hans H zei

Heb je een idee waar het dan wel zou moeten zijn?

Erwin zei

Groenstraat - Helmstraat.
De fronton is identiek.

Peter Cindy zei

wilde gok! Hoek Mertensstraat - Gen. De Wetstraat? Daar was vroeger een kruidenier waar we elke ochtend een appel gingen kopen. Helaas afgebroken. Eens rondhoren bij de ouderen die daar in de buurt wonen.
Grtjs

Hans H zei

Dat lijkt me een héél wilde gok.

erik es zei

Het is wel degelijk de hoek Groenstraat-Helmstraat (tegenover waar nu de apotheek is) Daar was dus vroeger een kruidenier waar de leerlingen van Sint Norbertus zich gingen bevoorraden met snoep. De mensen die het uitbaatten hadden toen een zoon (moet nu ongeveer 55 zijn) die politie-agent geworden is in Borgerhout.
Erik Es.

M Koekelcoren zei

zeker weten op de hoek van de Groenstraat en de Helmstraat, was vroeger een kruidenier waar ik heel dikwijls naartoe ben geweest want wij woonden in de jaren 70 in de Groenstraat daarmee dat ik het zo goed weet