Nog twee weken en dan gaat de jubileum-Reuzenstoet
vertrekken. Dat gebeurde 300 jaar geleden voor de eerste keer, dus je kunt hier
van een traditie spreken. Ook traditie: gezaag over de route die de Reuzen door
Borgerhout volgen.
Vorig jaar klaagde die van de N-VA dat de ommegang niet langs de tuinwijk passeerde. Nu vertrekt hij daar, en is het weer niet goed. Dit jaar zijn ze niet tevreden omdat de stoet niet langs alle handelaren van de Turnhoutsebaan trekt (GvA). Die beslissing is trouwens in maart al genomen, dus de kritiek komt rijkelijk laat.
Dorpspolitiek op zijn smalst. Zijn ze pas tevreden als de stoet álle straten van Borgerhout aandoet? Dan wordt het meteen een tweedaags evenement. Ik denk zelfs in dat geval dat ze nog wel iets vinden om over te klagen. Voor sommigen is het gewoon nooit goed.
Op de foto: de Reuzenstoet in de Kroonstraat, 1947. Foto door Albert Tilkin.
Was eerder te zien hier,
en hij hangt nu in het groot in de genoemde straat. De Reuzenstoet passeert al
jaren niet meer door de Kroonstraat. Misschien moeten de bewoners eens een
klacht indienen.
2 opmerkingen:
Eigenlijk een mooi eerbetoon aan mijn vader Albert Tilkin.
Hij was reeds tijdens de oorlogsjaren tot op de dag van zijn pensionering op 1/12/1974 brievenbesteller in de wijk. Ik herinner me de straten Ketsstraat, Milistraat, Oedenkovenstraat, stukje Kroonstraat (daar waar de foto hing), Van Daelstraat, Langstraat, Bleekhofstraat, Bloemstraat en Borgerhoutsestraat.
Vroeger waren er 3 bestelrondes per dag (eentje vóór 8 uur, eentje in de voormiddag en eentje nà 3 uur), ook op zaterdag. En op zondag werden kranten rondgebracht.
Beste Heer Tilkin,
Ik ben bestuurslid van de de Heemkunde vereniging Gitschotelbuurschap vzw. Samen met vzw de Reuzen werken wij aan een stadskroniek over de Reuzenommegang.
Is het mogelijk dat wij de geposte foto uit 1947 (genomen door uw vader) te gebruiken voor ons boek? Er komt natuurlijk een bronvermelding bij.
Alvast bedankt. Met vriendelijk groet,
Dimitri De Loecker
Een reactie posten