vrijdag 26 oktober 2012

Groote Schuur







De tentoonstelling van de reuzenjaarfoto’s loopt stilaan op zijn einde. Wie ze nog wil zien, wacht best niet meer, want eind oktober gaan de foto’s weg.

De foto hier hangt op het raam van café Wilson, op de hoek van de Gitschotellei en de Karel De Preterlei. Het opschrift vermeldt: “Een stukje landelijk Vlaanderen in Borgerhout.  Deze schuur (uit 1666) bij afspanning de Gitschotel verdween tijdens de tweede Wereldoorlog”. 

Die afspanning kwam hier al enkele keren aan bod. Hier pronkt de Gitschotel in al zijn glorie. Het was een bestemming van een Zondags uitje voor de betere stadsbewoner zoals je op deze foto hier ziet. Hier zie je dan weer hoe de kinderen in de speeltuin spelen. En we kwamen op deze blog zelfs een schuur van de Gitschotel tegen. Kijk hier maar eens. Die schuur stond zoals de foto laat uitschijnen waar nu de Bikschotelei is. De Gitschotel zelf stond daarnaast, iets meer richting Deurne.

Als je al deze foto’s goed bekijkt wordt het duidelijk dat de zogenaamde schuur op de reuzenjaarfoto afspanning de Gitschotel zelf is. Om zeker te zijn nog even nakijken op de webstek van Gitschotelbuurschap. En inderdaad, onder het hoofdstukje Herberg Gitschotel schittert dezelfde foto.

Titel = hospitaal in Kaapstad (Zuid-Afrika) waar de eerste harttransplantatie gebeurde.  

Geen opmerkingen: