zondag 28 oktober 2012

Over rooilijnen


 

Dankzij de titel van de bovenste foto weet ik welk stukje Borgerhout hier te zien is, want anders had ik het nooit geraden. Die titel luidt 'Zicht vanuit de Helmstraat naar Generaal Eisenhowerlei'. Op de onderste foto heb ik dat zicht gisteren nog eens vastgelegd.

Het winkeltje links op de foto staat een beetje eenzaam te wezen. Het zal later afgebroken zijn omdat de rooilijn - die verderop in de straat al een stuk naar achter ligt - niet gerespecteerd werd. Linksachter staat een groot gebouw, dat was het gebouw van de toenmalige RTT (Regie voor Telegraaf en Telefoon, nu: Belgacom). Op de hoek met de Ferdinand Berckmansstraat is nu nog altijd een Belgacom-iets, waarvan ik de functie nooit precies begrepen heb.

De rechterkant van de straat is niet goed te zien. Het witte hoekpand zou het huidige Video 77 kunnen zijn, of een voorloper daarvan. Wie goed kijkt ziet verder een zwart dakrandje o.i.d. uitsteken. Dat zou afkomstig kunnen zijn van die twee kleine huisjes een stukje verderop, die nu nog altijd lak hebben aan de rooilijn van de Generaal Eisenhowerlei. 

Wordt binnenkort vervolgd.

bovenste foto uit de collectie van Albert Vandenabeele

1 opmerking:

Francine Vandecruys zei

Knappe vergelijking met zovele jaren geleden.