donderdag 13 december 2012

Godfried Van Peel


Deze week deed Marc Van Peel (CD&V) een opvallende uitspraak, hij zei dat ““de gewone Borgerhoutenaar ooit zal bevrijd moeten worden van dit bestuur”. Hij klonk een beetje als Godfried Van Bouillon ten tijde van de Eerste Kruistocht (eind 11e eeuw).

Ik beschouw mezelf als een gewone Borgerhoutenaar en heb niet de indruk dat ik bevrijd moet worden. En al helemaal niet door Marc Van Peel. Maar goed, er kwam natuurlijk een reactie vanuit het toekomstig bestuur van Borgerhout in de vorm van een persbericht. “Het toekomstige districtsbestuur van Borgerhout betreurt dat een schepen van de stad zich op die manier uitlaat over een districtsbestuur dat democratisch verkozen is en met een positief project naar de Borgerhoutenaar trekt.

Ik heb zo'n idee dat de persberichten de komende tijd over en weer zullen vliegen.

Plaatje: GvA toen de CD&V gelost werd in de Borgerhoutse onderhandelingen, een aantal weken geleden

1 opmerking:

Miguel zei

Los van dit specifieke bericht.
De persberichten zullen inderdaad nog heen en weer vliegen. Zelfs als de politici stoppen zullen de kranten verder gaan , want ze "vinden dit leuk" (om het ook eens op zijn facebooks te zeggen). Je laat de context weg, je vergroot alles uit, en wat je niet zeker weet vul je aan met eigen interpretaties of pure verzinsels.