vrijdag 25 januari 2013

Carolus (Karel) Nuyts






Nog een inkomende mail, 't is druk in onze mailbox de laatste tijd. Deze komt uit Deinze (Oost-Vlaanderen, ver weg dus), blijkbaar hebben we daar ook lezers. 't Is een oproep, mensen die meer weten mogen zich melden.

Beste bloggers van Krugerplein & Peperbus,

Hebben jullie enig idee of er informatie beschikbaar zou zijn over leerkrachten in het basisonderwijs in Borgerhout in de periode 1915 tot 1955?

Een grootoom van mij woonde gans zijn gehuwd leven in Borgerhout, en was van beroep onderwijzer. Volgens sommigen zelfs hoofdonderwijzer.

NUYTS Carolus  (Karel)
            geboren te St-Pieters-Lille op 04-09-1888
            gehuwd met Sleeckx Maria Antonia te Borsbeek op 05-02-1919
            overleden te Borgerhout op 29-09-1967

Hierboven 2 foto's van Karel Nuyts.  Eén als jonge dertiger, en een tweede foto welke vermoedelijk moet genomen zijn wanneer hij ergens eind de 50, begin 60 was.

Karel heeft het grootste deel van zijn leven aan de Vaderlandstraat in Borgerhout gewoond, meer bepaald op het nummer 24.

Ik heb er totaal geen idee van in welke school hij werkte. In het kader van een stamboomonderzoek zou het interessant zijn om iets meer te weten te komen over de professionele carriere van de man.

Enig idee waar ik hiervoor terecht zou kunnen?

 Dank bij voorbaat,
Luc Sleeckx
luc.sleeckx@gmail.com

Zomaar een wilde gok: misschien was hij familie van Jozef Nuyts?

onderste foto (Vaderlandstraat 24) van mezelf.

UPDATE: de oplossing staat HIER

1 opmerking:

LSleeckx zei

Misschien kan ik nog volgende bijkomende informatie meegeven: Karel Nuyts was de vader van Jan Nuyts (1920-2002) welke tussen 1955 en 2000 hoofdredacteur was van 't Pallieterke jullie allen waarschijnlijk wel bekend.

Luc Sleeckx - Deinze