woensdag 19 juni 2013

Spookstation


Meer dan 30 jaar zijn ze al aan het klooien met de pré-metrotunnel onder de Turnhoutsebaan. Daarom weet ik ook dat dat met die Oosterweelverbinding helemaal nooit iets gaat worden, want als je er 35 jaar over doet om een tunnel onder de Turnhoutsebaan af te werken moet je niet aan megalomane projecten gaan beginnen.

Maar goed, aan de Turnhoutsebaan - tegenover het Ecohuis - hangt sinds kort een spandoek: "Hier ontwaakt de Reuzenpijp". En verder: "Dit station wordt uitgerust als nooduitgang. Enkel stations Zegel (op de hoek met de Zegelstraat) en Astrid worden volledig in gebruik genomen. Tijdens de werken zelf zal deze nooduitgang ook dienen als werftoegang."

Kortom: ze hebben ooit De Wolmolen afgebroken voor de aanleg van een station dat nooit in gebruik zal worden genomen.

Dat is dan weer niet naar de zin van die van Groen Borgerhout, het niet in gebruik nemen bedoel ik dan. Komende zaterdag tijdens BorgerRio openen ze symbolisch het metrostation Drink. Omdat zij met het oog op de groeiende bevolkingsdichtheid in Borgerhout meer stations geopend willen zien (ook in extra-muros trouwens).

De kans op succes schat ik in op ongeveer nul. Het huidige stadsbestuur zal hooguit zoiets als 'crowdfunding' voorstellen (= betaal het zelf). Met die miljoenen euro's weggesmeten belastinggeld in het achterhoofd zou je zeggen dat de bevolking er al meerdere keren zelf voor betaald heeft, maar dat schijnt geen argument te zijn.

Verspilde energie dus, maar als u er toch bij wilt zijn: zaterdag, 14.00 uur.

1 opmerking:

Miguel zei

En dan vergeet je nog de miljoenen die in die 35 jaar werden uitgegeven om die tunnels te onderhouden.