woensdag 10 juli 2013

Op de schop


Plaatje: de Turnhoutsebaan in verkeersluwe tijden. Waarom?

Omdat de Turnhoutsebaan gaat nog eens op de schop gaat. Dat belooft weer een zootje te gaan worden. Want als ze de baan onderbreken levert dat steevast verkeersellende op. 

Vanaf maandag 29 juli wordt de tram-busbaan heraangelegd. Aan de kruispunten Helmstraat en Bothastraat worden bovendien de tramsporen vervangen. De werken zullen gedurende de maand augustus verkeershinder veroorzaken.
Volgens De Lijn zal het doorgaand verkeer op de Turnhoutsebaan richting stad omgeleid worden via de Singel en de Plantin en Moretuslei. Ook de bussen van de Lijn richting stad zullen dit tijdelijk traject volgen.  
Dat wordt weer een hoop gedoe om van en naar mijn werk te geraken.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Eigenlijk had men allang moeten beslissen om enkelrichting in te voeren langs de Turnhoutsebaan en de Plantynlei. Ene kant de stad in, andere stad uit. Ook begrijp ik zeker niet dat men nu nog werken gaat uitvoeren en rails vervangen, terwijl men (naar het verkiezingsjaar 2014) weer overal bezig is om de pre-metro in gebruik gaat nemen. Politiekers, ze zullen nooit veranderen :-)

Erwin zei

De pre-metro zal maar door 1 lijn gebruikt worden de komende jaren en dus zal de 10 nog intensief gebruik blijven maken van de baan...