woensdag 25 september 2013

Egel





Zaterdag 21 september, de 101ste verjaardag van wijlen mijn vader, reed ik tegen de middag door het Te Boelaarpark. En zie, voor de eerste keer dit jaar zag ik een eekhoorn. Dat er minder eekhoorns zouden zijn dit jaar, was te vrezen, gezien het vorige jaar een slecht mastjaar was. Daarop volgt vaak een jaar met minder knaagdieren, roofvogels die leven van die knaagdieren en zoogdieren zoals everzwijnen die zich voeden met bosvruchten.



Toen ik ’s avonds laat huiswaarts fietste, zag ik warempel een egel. Dat had ik nog niet tegen gekomen in dit park. Het beestje repte zich de pootjes onder het lijf om weg te zijn. Het is bemoedigend dat ondanks zoveel druk op dit park, deze dieren zich toch nog kunnen handhaven. En het is tevens een oproep om voldoende kruid- en struiklaag te voorzien waarin deze dieren zich kunnen verbergen.



Foto: Natuurpunt

1 opmerking:

Manu zei

Een maand geleden kwam ik ook een egel tegen, dood en nogal tweedimensionaal helaas. En bovendien in een veel grijzere omgeving: http://waarnemingen.be/waarneming/view/78443522
De enige mij bekende groene corridor in de buurt is -hou u hart vast- de middenberm van de Plantin en Moretuslei