zaterdag 7 september 2013

Hallelujah


Erwin gooide hier een foto van de immense “eieren” aan het zuiveringsstation naast de Singel op de blog. Met de vraag of deze reuzeneieren inderdaad zoals zijn leraar vertelde, ooit gedecoreerd werden als echte paaseieren. Het antwoord is ja. Verscheidene mensen hebben dat zelf gezien. Maar leuker zou zijn om dat met een foto te staven. En dan is er maar één adres, namelijk Aquafin van wie deze zuiveringsinstallatie is. Katty Plevoets, adviseur communicatie van Aquafin reageert onmiddellijk: “Hier heb je een foto van onze slibgistingstanks toen ze aangekleed waren voor Pasen in 2007.” Alhoewel in mijn herinnering dit al van veel langer geleden is. De meeste reacties spreken trouwens van de jaren '80.

Misschien toch een heel kort woordje uitleg voor wie zich al jaren afvraagt waarvoor die eivormige constructies en die ronde bassins nu eigenlijk dienen: “Aquafin is opgericht door het Vlaamse Gewest om de rioolwaterzuiveringsinfrastructuur in Vlaanderen verder uit te bouwen, te exploiteren en te financieren. Aquafin vangt het huishoudelijke afvalwater van de gemeentelijke riolen op in verzamelriolen en voert het naar zuiveringsinstallaties, waar het wordt behandeld volgens de Europese en Vlaamse normen.”  Als het naar meer smaakt, kan je verder lezen op de webstek van Aquafin. 

copyright foto Aquafin NV


3 opmerkingen:

Miguel zei

ik ben er ook van overtuigd dat ze al eens lang voor 2007 als paaseieren werden opgetuigd

Coralin Jans zei

Dit zijn NIET de strikken die ik in de jaren 80 heb gezien. Bovendien waren de eitjes toen nog niet bedekt met de huidige donkere bekleding. Ze waren in mottig grijs beton.

Erwin zei

Bovendien vertelde mijn lerares dat in de periode tussen 1976 - 1978.

Ik weet niet wie of wat de waterzuivering in die periode regelde, maar het zou leuk zijn moest een oud-werknemer dit lezen en er nog meer informatie over hebben.