dinsdag 15 oktober 2013

De clash der titanen


Het begon met Jeanneke Wils en twee van haar kinderen die op de dag van de intronisatie van koning Filips I in een tableau vivant de Belgische vlag uitbeelden. Een bewoner uit de Lammekensstraat sympathiseerde met het opzet en hing een piepklein vlaggetje uit. Het idee werd opgepikt door café Mombasa waar de waardin op haar beurt een vlaggetje boven de deur hing. En toen liep het mis. Café De Kroon uit de Kerkstraat, kant Antwerpen Noord, hing gelijk een vlag van 2 maten groter aan de gevel. Een reactie kon niet uitblijven.

Het heeft even geduurd, maar den Mombasa heeft hard en ongenadig terug geslagen. Rein Adons is de beminnelijkheid zelve. Maar je moet niet spotten met haar café. Op vrijdag hingen niet minder dan 3 vlaggen aan haar gevel, waarvan 2 minstens even groot als die van De Kroon. “In your face!”, als zij het al niet gezegd heeft, moet zij het zeker gedacht hebben. 

Helaas is er zoals in elke strijd ‘collateral damage’. Zegt een Afrikaans spreekwoord immers niet: "Als olifanten vechten, wordt het gras vertrappeld." De N-VA zakte diezelfde dag 2 percenten in de peilingen.

Titel = boek

Geen opmerkingen: