dinsdag 22 oktober 2013

Overstekend wild


Máánden hebben ze er over gedaan, en het zal ongetwijfeld heel veel geld gekost hebben, maar het is uiteindelijk dan toch af, en 't is niet OK. En dan gaat het over de nieuwe verkeerslichten op het kruispunt Stenenbrug/Singel. 

Het autoverkeer had daar wat last van een conflicterende situatie, d.w.z. dat je bij het links afslaan rekening moest houden met het rechtdoorgaande tegemoetkomende verkeer, ondanks het groene licht dat zei dat je door mocht rijden. En dus was het regelmatig raak.

De lichtjes zijn nu gesplitst. BEHALVE die voor de fietsers (Belgian Solution). Dat houdt in dat dat jongetje op de foto dadelijk groen licht krijgt om over te steken, maar van zijn sokken gereden kan worden door een automobilist die rechtsaf slaat en die óók groen licht heeft maar verder niet oplet. Natuurlijk sta je dan in je recht, maar daar heb je weinig aan als je voor de rest van je leven in een rolstoel zit.

Volgens mij hoeft er alleen maar een ambtenaar achter een computer aan een knop te draaien om het opnieuw in te regelen, en dan is dat opgelost.

Gewoon doen.

Geen opmerkingen: