maandag 14 oktober 2013

Succes heeft vele vadersSucces heeft vele vaders en mislukking is een wees. Zo is het goede resultaat van de Rode Duivels naar eigen zeggen mede het resultaat van Dick Advocaat die van september 2009 tot april 2010 bondcoach was waarna hij vertrok voor het grote geld naar Rusland. En ook naar eigen zeggen mede het resultaat van George Leekens die van mei 2010 tot mei 2012 bondcoach was waarna hij plots koos voor een beter betaalde job bij Club Brugge. België was ondertussen al uitgeschakeld voor het Europees kampioenschap.

Maar wij van de blog weten beter. De Rode Duivels hebben hun match tegen Kroatië gewonnen dank zij de aanmoedigingen van de Jins, leiding en oud-leiding van de 30 Prins Boudewijn. Zij verzamelde op vrijdag in hun lokaal in het Te Boelaarpark dat voor de gelegenheid baadde in de kleuren zwart, geel en rood. Hun vibraties waren voelbaar tot in Zagreb.

In een openhartig moment verklapte leidster Merel het geheim om aan voldoende Belgische kleuren te komen: “Flesjes met rode etiketten waarop zwarte letters en in gele bakken.”

Geen opmerkingen: