dinsdag 26 november 2013

Senecaut 6: de winkel 1

We hebben nu al uitvoerig over de geschiedenis van bakkerij Senecaut gesproken. We kennen de protagonisten: vader, zoon en kleindochters, weten het curriculum vitae van de bakkerij en hebben zelfs al een zijsprongetje gemaakt naar Blauwtong, de digitale dorpskrant van Aartselaar. Alhoewel die niet zo heel veel met de bakkerij te maken heeft. Maar dat was dan meer om wat publiciteit voor deze krant te maken.

Tijd om de bakkerij zelf eens te bezoeken. We doen dit aan de hand van een aantal foto’s die volgens dochter Anne dateren van na de overname van het huis in 1957. Henri Senecaut en Germaine Roekaerts doen beroep op fotograaf Snepvangers uit, nomen est omen, de Bakkersstraat.

Je ziet tweemaal een goed gevulde toonbank. Op de onderste foto die van buiten naar binnen is genomen, zie je Germaine aan het werk. Achter haar staat haar man Henri. Kijk op de bovenste foto ook eens door het winkelraam. Aan de overkant van de straat zie je een werfwagen. Achter de schutting zal kortelings de school IMS (Stella Maris – Sint Agnes) verrijzen. Je kan ook de daken van de Schoenstraat zien.

Foto's: Anne Senecaut

2 opmerkingen:

Miguel zei

Fantastische foto's, de hele reeks !
Vur ma, twie choekes, een diplomatche, twie meringueske en een rizcondé, da zal't zen.

Miguel zei

Als we naar de eerste foto uit deze reeks kijken (Blog Senecaut 1), zien we de winkeltoog in de etalage en rechts daarvan de ingangsdeur. Als we naar de 2de foto hierboven kijken is die ingangsdeur plots verdwenen ? Als we echter kijken naar de letters van de neonreclame, is het duidelijk dat deze foto in spiegelbeeld is afgedrukt. We zien dus doorheen de etalage niet richting St-Agnes, maar wel richting Vooruitzicht-blok.