woensdag 6 november 2013

Vandalisme aflevering zoveel
Ik heb het even nagetrokken. Ik heb sinds ik meewerk aan deze blog 6 keren over het paviljoen Cogels in het Boelaarpark geschreven. En 4 keren ging het over vandalisme. Het kleinood is blijkbaar een uitgelezen doelwit voor vandalen. Het werd al eens in brand gestoken, de ruiten moesten er meermaals aan geloven en een muurtje werd gesloopt. Enige tijd terug werd het kapotte glas vervangen door veiligheidsglas en voor de ramen in de zijmuren kwamen tralies. Helaas niet voor de ramen in de voordeur. Waarom niet, dat mag Joost weten.

Dus ging het vandalisme ongestoord verder. En is opnieuw een ruit uit gelaagd glas van de voordeur uitgeklopt. Het lokaaltje werd in bruikleen aan de scouts van de 30 prins Boudewijn gegeven. Maar het enthousiasme van het eerste uur is helemaal weg geëbd. Want het paviljoentje is door de slooppogingen onbruikbaar. Eigenlijk is dat wraakroepend. Ik besef dat er niet overal een politieagent 24/7 kan geplaatst worden.  Maar voor het park mag het toch wel iets meer zijn, niet? Het in brand steken van gebouwtjes, want ook het korfbalclublokaal was  nog maar recent een doelwit, of het slopen ervan is toch geen kattenkwaad meer.

En ik zou willen voorstellen dat het glas zo vlug mogelijk hersteld wordt en dat er voor de ramen van de deur ook een traliewerk komt om het inslaan van de ruiten tegen te gaan. Zoals ook voor de zijramen gebeurde. Ook het licht in de open veranda functioneert niet. Nu staat er wel een licht te branden op het dak zelf. Dat is waarschijnlijk bedoeld voor een late eekhoorn die zijn nest niet meer terug vindt. Maar zoals het Cogelspaviljoen er nu bij staat, gaat het alleen maar nog meer vandalisme uitlokken.

Geen opmerkingen: