maandag 3 februari 2014

LIVAN deel 3: Halte op verzoekVan de indertijd voorziene metrostations zullen er maar 2 in gebruik genomen worden. Station Zegel en station Astrid.  

Station Zegel 

Ook het metrostation op de hoek van de Turnhoutsebaan en de Zegelstraat - de krokodil - wordt afgewerkt en opengesteld voor publiek. Door de ligging vlak bij de halte "De Roma" kan u er vlot overstappen op tram 10 en 24 en op de streekbussen. Het zal een toegankelijk station zijn met liften en blindengeleidingsstroken op de vloer.

Boven het station Zegel komt er een politiekantoor. De Lijn en AG VESPA slaan hiervoor de handen in elkaar. De metro-ingang wordt mooi geïncorporeerd in het gebouw dat op de hoek van de Turnhoutsebaan met de Zegelstraat komt. Maar volgens onze hoofdredacteur komt daar niks van in huis. En die vergist zich zelden.


Station Astrid

Het station is vandaag al in gebruik, maar wat weinig mensen weten is dat er achter de muren van de lokethal een ongebruikt perron schuilt. Niveau -1 wordt daarom volledig in gebruik genomen en het hele station wordt gerenoveerd. Het station wordt toegankelijk gemaakt voor personen met een handicap. Er worden liften geplaatst die alle perrons bereikbaar maken met een rolstoel.

Station Astrid wordt een echt openbaar vervoerknooppunt. Je zal er makkelijk kunnen overstappen op de trein, streekbussen en op alle andere metrolijnen (2,3,5 en 6 op niveau -3 en -4. Metrolijnen 9 en 15 neemt u in station Diamant)

info: http://www.delijn.be/nieuws/livan/livan.htm 

Geen opmerkingen: