zaterdag 19 april 2014

Back in time




De straten slibben vol met auto’s. Er hoeft maar ergens iets te gebeuren en heel Groot-Antwerpen is één file. Dan zou je denken dat het stadsbestuur inzet op alternatieven die ervoor zorgen dat de doorstroming gegarandeerd en de leefbaarheid behouden blijft. Niet zo in Antwerpen. Daar heeft schepen Koen Kennis het voorontwerp van het nieuwe mobiliteitsplan gepresenteerd. Kernwoorden zijn: meer autoverkeer in de binnenstad, meer parkeerplaatsen, meer fietspaden, meer tramverbindingen,… De wijkcirculatieplannen waren maar om te lachen. Het mobiliteitsplan is onmiddellijk door verkeersdeskundigen neergesabeld. Kernwoorden hier zijn: onrealistisch, geen keuzes maken is niks doen, haaks op alle tendensen in andere steden,…

Journalist Sacha Van Wiele van GvA vatte het als volgt samen: “De mobiliteitsvisie van schepen Kennis gaat duidelijk niet verder dan de voorruit van zijn dienstwagen. Achter het ‘en-en-verhaal’ schuilt een gebrek aan visie. Het stadsbestuur wil problemen oplossen met achterhaalde 20ste eeuwse concepten. Wie ooit de hoop koesterde dat Antwerpen mee in de top zou staan van moderne steden, kan die nu begraven.

Heel sterk gezegd. Ik zou er nog aan toevoegen. Als je je eigen stad niet creatiever en innovatiever weet te besturen, stop dan met te mekkeren op Wallonië. Of zijn de files in de Arthur Matthyslaan en Karel De Preterlei op bovenstaande foto’s ook al de schuld van Elio Di Rupo en de PS? 

Titel = lied van Pitbul 

Geen opmerkingen: